Предпазни маски за лице

Предпазните маски Platex са устойчиво и екологично решение - те са за многократна употреба и са изработени от естествени материали - 100% памук.

Предпазните маски Platex са тествани от БАН с вирус, подобен на SARS_CoV-2, осигуряващ до 90% вирусна филтрация.*
 Platex предпазни маски са признати от Европейската комисия като част от „117 решения за подкрепа на европейското и глобално възстановяване от епидемията от коронавирус“ след успеха ни и 2-ро място в категория „Защитни средства“ от състезанието #EUvsVirus.
 
За повече информация разгледайте нашия каталог с Platex Маски за лице за многократна употреба. 

За запитвания и поръчки на едро, моля свържете се с нас.

 * Предпазните маски Platex са ефективно решения за намаляване разпространението на вируси, но въпреки своята висока степен на вирусна филтрация те не могат да гарантират защита на носещия маската от заразяване.

 

Нашата мисия е да бъдем полезни на нашите клиенти в тези тежки времена, затова от началото на извънредното положение в България напълно променихме производството си за това, което е наистина нужно на всички сега - предпазни маски за лице.

 Представяме ви нашите основни модели маски за лице за многократна употреба Platex:
 
Модел Classic маски за лице имат плоска правоъгълна форма с плътно пришити басти. Това позволява маските за лице да се разширят в средата, да придобият заоблена форма и така, да покриват носа и брадичката.
Model Professional са специално модифицирани с уникална форма, която позволява маските за лице да прилягат плътно към лицето. Това увеличава максимално вдишания въздух  да преминава през маската, а не от страни на нея.
 
Както Classic, така и Professional моделите се състоят от 3 слоя от 100% памук. Два външни слоя, плюс допълнителен защитен слой от специално обработен защитен плат.
 Те са с прешити подгъви за перфектен външен вид и допълнителна здравина, което ги прави подходящи за употреба над 30 пъти.

 

Класическа предпазна маска - права с тясно зашити гънки, тип басти. Това позволява разгъване на маските по височина за да може да обхване лицето и носа. Прикрепят се към лицето с ластик за ушите.
Основната част на маските е от 100% памук. Съдържа 3 слоя памучен плат за да бъде здрава, но в същото време достатъчно пропусклива материя, за да може вдишваният въздух да преминава през материята, а не от страни на маската. Памукът, също така позволява тяхното многократно пране и гладене.

Плътно прилепващи двулицеви предпазни маски 

Те са със специална форма позволяваща плътното прилепване към лицето, като по този начин вдишвания въздух минава максимално през материята, а не от страни на маската.

Те са от 100% фин памучен плат със висока гъстина на нишките за по-висока ефективност.

Двулицеви, тъй като формата на предпазната маска позволява да има две лица, като вие избирате как да я носите. С Лице 1 от вън и лице 2 от вътре или обратно.
Прикрепя се към лицето с ластик към ушите за бързо и лесно поставяне.

От Platex залагаме на качествената изработка и вложените материали за да може да използвате предпазните маски дори и след многократно пране и гладене. 

 Предпазни маски за лице 1

 

 


Екипът на Platex и Platex предпазни маски ви призовава да бъдете отговорни към здравето си и здравето на околните.

Ние насърчавам спазването на принципа на превенция - "Пази се и не заразявай, за да не бъдеш заразен".

Предлаганите предпазни маски за лице са в процес на разработка и за момента не попадат под категорията медицински продуки.  Екипът ни работи усилено за тяхното тестване и сертифициране според европейските стандарти.

 

Ефективност на медицинските предпазни маски за лице

Медицинските предпазни маски са различни от предпазни маски за лице тип Респиратор и не гарантират пълна защита от инфекциозни агенти. Въпреки това масовото използване на предпазни маски за лице е ефективен метод за ограничаване разпространението на епидемии.

Основна причина за експоненциалното разрастване на епидемиите е дългия инкубационен период на вирусите. При COVID-19 той е от 2 до 14 дни – дни в които няма проява на симптоми и всеки може да бъде потенциален разпространител.

Според стандарт EN14683 за медицински маски за лице за еднократно употреба – „Като минимум, медицински предпазни маски за лице тип I се използват за пациенти с цел намаляване на риска от разпространение на инфекции, особено при епидемия или пандемични ситуации"

Същият стандарт казва също: "Медицински предпазни маски за лице тип I трябва да се използват само за пациенти и други лица за намаляване на риска от разпространение на инфекции, особено при епидемия или пандемия ситуации. Маските тип I не са предназначени за употреба от медицински специалисти в операционна зала или в други медицински заведения със сходни изисквания.

Важно е да се отбележи, че медицински предпазни маски тип I от EN 14683 са “Предпазни маски за лице предпазващи околната среда от носещия маската“ - това е различно от маски тип „Респиратор“ - „Предпазни маски за лице предпазващи носещия маската от околната среда“ попадаща под стандарт EN 149.

Предпазните маски за лице дори и да не гарантират пълната защита от инфекциозни агенти, носенето им при епидемии и пандемични ситуации е силно препоръчително. Това значително намалява разпространението на епидемии и общия брой на заразените.

Platex ви призовава да останете в къщи, а когато излизате носете предпазни маски за лице.
#останисивкъщи #носимаска.

 

 

марки
Подреди по